PriceRunners nyhetsrum

Pressmeddelanden, undersökningar, tester, logotyper och kontakt

Årets konsument 2010

Årets konsument 2010 utsågs egentligen redan i december då vi hade prisutdelning i samband med prisutdelningen för Årets e-handlare.

Nu har vi pratat lite mer med vår vinnare, Jonas Li som har recenserat nästan alla prylar han äger. Jonas har under 2010 utsetts till månadens konsument två gånger och har totalt gjort 36 videorecensioner. Engagemanget har varit till stor hjälp för andra som är intresserade av dessa produkter och som vinnare av årets konsument får Jonas 10 000 kr i presentkort på Presentkortstorget.

Årets konsument Jonas får sitt pris

Du har blivit belönad för dina 36 videorecensioner, vad är det som gör dina så bra?
– Saken är att konsumenten inte vill veta produktens tekniska specifikationer, då man lätt kan hitta de på nätet, eller på Pricerunner. Det jag försöker göra är att lyfta fram det som inte står på papper, till exempel produktkvalité, användarvänlighet med mera. Jag har helt enkelt sagt vad jag har för erfarenhet av produkten, eftersom det är vad konsumenterna verkligen vill veta. Erfarenhet av en produkt får man inte om man bara kollar på produkten i butik, utan man måste använda den ett tag.

Har du något tips till dem som vill börja filma sina recensioner men inte kommit till skott?
– Häromdagen såg jag en videorecension av ett Nintendo DS där man fick veta att den inbyggda stylushållaren inte gör sitt jobb så bra. Detta är exakt vad konsumenten vill veta! Men man borde inte heller bara rabbla upp alla nackdelar, utan även ta upp fördelarna. De flesta produkter jag använt har jag haft ungefär i 4 veckor, då har man hunnit upptäcka de flesta för- och nackdelar. Sedan är det även värt att tillägga att man bör han en kamera med acceptabel videokvalitet och ljud, vilket är en självklarhet.

Tycker du att det är svårt eller lätt att ladda upp en videorecension?
– Att ladda upp en videorecension är lätt. Bara att fylla i fälten, bläddra upp filen och trycka på ”Ladda upp”-knappen. Det går väldigt smidigt, men ibland tar det ett tag om filens storlek är stor. Uppladdningshastigheten påverkas även av hastigheten på din internetuppkoppling. Ju högre hastighet desto snabbare går det!

Har du även skrivit några recensioner på PriceRunner?
– Ja, det har jag. Ibland så går det inte att få in allt man vill ta upp i en videorecension, därför händer det att jag skriver recensioner istället. Och ibland har jag inte ens den fysiska produkten till hands, då jag bara har produkten under en begränsad tid, tillexempel min pappas 27-tums iMac som jag fick låna över sommarlovet. Numera står den på hans kontor.

Brukar du handla på nätet själv?
– Det beror på om det finns recensioner på produkten eller inte. Om det inte finns några recensioner på nätet så föredrar jag att köpa produkten i en fysisk butik där man kan se, prova och fråga personalen om saker och ting. Men om det finns recensioner på nätet så köper jag den på nätet, då man kan få upp en bra bild av produkten.

Vilken är din favoritpryl just nu?
– Jag vet inte riktigt om man bör klassa detta som en pryl, men det är nog min nya elgitarr!

Finns det någon pryl som du drömmer om?
– Alienware M17. Tyvärr inte något jag har råd med, men drömma kan man ju göra.

Vad ska du köpa för dina 10 000 kr?
– Det blir nog en bärbar dator!

Vi lyfter på hatten för Jonas och hoppas att han, och många andra, fortsätter att göra recensioner på Pricerunner 2011 – kom ihåg att sharing is caring.

Så här går du tillväga för att skriva eller filma en produktrecension på PriceRunner.