PriceRunners nyhetsrum

Pressmeddelanden, undersökningar, tester, logotyper och kontakt

Här är ditt sämsta köp!

Mitt sämsta köpVideokameran är svenskens sämsta köp! Ett högt inköpspris kombinerat med att man inte använder den så ofta gör att den blir väldigt dyr per användning. Förutom att undersöka vad 34 produkter kostar per användning så har vi har även undersökt vilken produkt man tröttnar snabbast på. Läs mer efter brytet.

Videokameran kostar hela 183 kronor per användning*! Samtidigt är det den produkten man tröttnar snabbast på efter första månaden efter köp. Första månaden efter köpet så använder man den nio gånger, sedan går användandet ner med 71 %. Man kan fundera på varför det är så, en anledning kan vara att man inser att det krävs lite handpåläggning efter att man har filmat för att det ska bli intressant att kolla på, vilket i sin tur gör att videokameran bara åker fram när det är speciella tillfällen.
Topplista

Efter videokameran kommer fondueset, hushållsmaskin, motionscykel och digitalkameran (!) på den inte så hedervärda listan över våra prylar som kostar mest per användning. Vill du veta vad dina prylar kostar per användning? Ta en titt på vår kalkylator, fyll i inköpspris och hur mycket du använder produkten så kan du jämföra ditt köp med medelsvenskens.

Klicka på tumnageln för att se hela listan.

Totallista

Prylarna man ledsnar snabbast på
Att man snabbt ledsnar på sina prylar och hela tiden strävar efter nya verkar vara tidens tecken. I snitt minskade användningen av produkterna i undersökningen med 40 % efter första månaden. Värst var det alltså för videokameran där användandet minskade med 71 %. Kanske inte helt förvånande så är tränings-dvd och motionscykel med på topplistan över de produkter man snabbast blir trött på. Däremot klarar sig gymkortet ganska bra, användandet går bara ner 20 % efter första månaden.

De prylar man inte ledsnar på snabbt på är mobiltelefonen (användandet är i princip konstant), tv:n (-1,9 %) och mikrovågsugnen (-3,4 %). Noterbart är att användandet inte ökar för en enda produkt.

Glöm inte kolla in vår kalkylator som räknar ut vad ditt köp kostar per användande.

*Vi har räknat inköpspriset genom antalet användningar senaste året. Självklart kan kostnaden variera beroende på hur länge man behåller produkten.

Vill du hitta pressreleasen vi skickat ut? Läs den hos Newsdesk.