PriceRunners nyhetsrum

Pressmeddelanden, undersökningar, tester, logotyper och kontakt

Kameraexperten status del 2

Eftersom att så många kunder till Kameraexperten hör av sig till oss med frågor så vill vi informera vad vi har gjort. Här är en redogörelse för de senaste två veckorna. Vi vill vara tydliga med att vi ännu inte vet vad som hänt med Kameraexperten.

Vecka 48 noterar vi att Kameraexperten utökar sitt sortiment och att de ligger väldigt lågt i pris på många produkter.

3/12. Eftersom att Kameraexpertens prissänkning resulterat i att vi skickar mer trafik till dem, så kontrollerar vi deras ekonomi. Allt verkar ok.

4/12. Vi gör en provbeställning som ska levereras inom 3-9 arbetsdagar.

5/12. Vi får vi in ett par klagomål (observera att det inte är ovanligt att vi får samtal gällande klagomål på butiker, även på de stora etablerade kedjorna).

8-11/12. Det kommer ytterligare klagomål om sena leveranser, tillräckligt många för att vi ska förstå att butiken har problem. Vi kontaktar dem och de meddelar att de har ”problem med leveranserna och att deras automatiska ordersystem lagt av” samt att de ”jobbar för fullt för att svara på mail och samtal”. Under veckan har vi kontinuerlig kontakt och de utlovar att leveranserna ska komma igång på fredagen samt att de ska ta in extra hjälp i kundtjänst.

12/12. Inga besked om leveranser. Däremot får vi rapporter om att en del kunder får tillbaka pengar när de makulerat sina köp. Kameraexperten utlovar leverans måndag/tisdag.

15/12. Inga besked om leveranser. En del kunder får fortfarande tillbaka pengar.

Vi kontrollerar med Tingsrätten och Bolagsverket om det föreligger några problem.

Det går rykten som har startat hos SEB att Kameraexperten gått i konkurs, vi kontrollerar med SEB och det visar sig att de misstagit sig och blandat ihop Kameraexperten med Datorbutiken som gick i konkurs för ett par veckor sedan.

16/12. Vi lägger upp en symbol som varnar för Kameraexpertens i anslutning till alla deras produkter.

17/12. Vi tar bort länkarna till Kameraexperten.  Då vi är medvetna om att Kameraexperten för närvarade har reklamkampanjer i olika tidningar väljer vi att fortsätta lista dem för att kunna varna potentiella nya kunder som går via Pricerunner.

Vi dubbelkollar med både Tingsrätt och Bolagsverket, men de har inget att informera om.

De som tillhandahåller Kameraexpertens betalningslösning väljer att stänga ned den och därmed försvinner Kameraexpertens priser från Pricerunners listningar.