PriceRunners nyhetsrum

Pressmeddelanden, undersökningar, tester, logotyper och kontakt

PriceRunner gör testköp av TeleE

För en tid sedan gjorde vi ett testköp från den relativt nya återförsäljaren TeleE. Vi gör testköp om en återförsäljare får många klagomål eller om de på annat sätt utmärker sig. Vi gör alltid beställningarna som privatpersoner för det inte ska vara tydligt att det är PriceRunner som gör köpet. I det här fallet beställde vi en mobiltelefon från TeleE.

När telefonen levererades så var det ganska tydligt att det var något som inte stämde. Produktkartongen såg allt annat än ny ut, batteriet satt redan monterat och som ni kan se på bilderna så låg telefonen i bubbelplast inuti förpackningen.

Andra konstigheter var att IMEI-numret på förpackningen inte var samma som det som var angivet på telefonen. Inte heller färgen som var angiven på förpackningen var korrekt. Vi skickade telefonen till Sony Ericsson och de konstaterade att telefonen ursprungligen kom från Singapore.

Helt klart är att telefonen och förpackningen är i ett sådant skick som ingen kund ska behöva acceptera. Vi kontaktade TeleE och fick svaret att var att det var deras leverantör som begått ett misstag.

Läs även Metro Teknik om en annan kund som haft problem med leveranser från TeleE.

För att handla säkert på internet så föreslår jag att du tar en titt på våra 10 tips för säker e-handel. Om du bara har tid med ett tips, så leta efter butiker som är certifierade av Trygg E-handel. Det är inte svårt att hitta dem, alla anslutna e-handlaren får visa upp sin certifiering på PriceRunner.

Lycka till med ditt köp och glöm inte att jämföra priser!

  • Klas Netzén

    TeleE svarar inte på mail och går inte att nå på något annat sätt.
    Jag köpte en W595 i september 2009. Nu är den trasig och jag får ingen kontakt med TeleE.
    Reparationsfirmans kostnadsförslag innehåller bl.a följande kommentar…”oaktoriserat ingrepp, skruvar saknas samt vissa skruvar hör ej till telefonen”. Uppenbart att någon varit inne och jixat i telefonen innan vi köpte den.