PriceRunners nyhetsrum

Pressmeddelanden, undersökningar, tester, logotyper och kontakt

PriceRunners skidstudie 2015

skiing

För nionde året i rad har vi jämfört priserna på 34 skidorter i 15 länder i Europa, Kanada, USA och Japan för att kunna guida dig till en bättre skidsemester. Nytt för i år är att vi valt att inkludera snödjup och snödjup per krona i årets undersökning.

Priserna är för 2 vuxna och 2 barn (6 och 10 år) i en vecka (sex nätter). I totalpriset ingår flyg, transfer från flygplats till skidort (för svenska skidorter är transportkostnaden baserad på buss från Stockholm), boende familjerum med halvpension (frukost och middag), liftkort, skid- och snowboardhyra, lunch och öl på After ski för 2 vuxna.

Det skiljer hela 70 000 kr på det dyraste och billigaste resmålet, så det finns definitivt pengar att spara.

För pressmeddelande se PriceRunner på MyNewsDesk.

Se hela studien på www.pricerunner.se/skidstudien2015

  • Johan

    Märkligt urval av skidorter: både Bled och Kransjka Gora i Slovenien är med men inte de populäraste svenskorterna i Alperna som Badgastein, Val Gardena, Engelberg och Chamonix.

  • Guest

    Urvalet har gjorts med åtanke på att dels presentera orter som är nya för många svenska skidfamiljer, men även att ta med några av de orter som är populära hos svenskar. Resultatet blir att vi kan ha en bred geografisk spridning, allt från Niseko i Japan till Whistler och Jackson Hole i Nordamerika. På så sätt kan vi ge en bra översikt över de tusentals alternativ som finns och ha en möjlighet att följa de utvalda orterna över tid genom årliga återkommande undersökningar.

    MVH Anna på PriceRunner