2019-06-19 13:23Bloggpost

Climate challenge: Alla kan vi göra något

Breakit Climate challenge Breakit Climate challenge

#Breakitimpaktchallenge

Under 30 dagar deltog PriceRunner i Breakit’s utmaning #Breakitimpactchallenge. Syftet var att göra det svenska näringslivet mer klimatsmart – och på sikt klimatneutralt. 431 bolag deltog i utmaningen som innebar att deltagarna under 4 veckor, veckovis skulle genomföra och sedan rapportera in sitt resultat efter varje genomförd utmaning.  

De fyra utmaningarna bestod av att:

  • Börja resa klimatsmart
  • Fixa ett klimatsmart kontor
  • Se över och utvärdera våra leverantörer ur ett klimatperspektiv
  • Klimat-tweaka affärsmodellen

 Därför valde PriceRunner att vara med:

Det går inte längre att blunda för klimatfrågan och vi på PriceRunner tycker att det är viktigt att ta vårt ansvar och bidra där vi kan. Därför såg vi utmaningen som ett bra tillfälle att se över vår organisation och var vi kan bli bättre, och på så vis bidra till ett klimat-smartare näringsliv. Alla kan vi göra något, men det är tillsammans vi gör riktigt skillnad.  En utmaning som helt enkelt inte gick att säga nej till!

Så var resulterade utmaningen i:

Av 431 företag som deltog så var det 227st som tog utmaningen hela vägen och klarade samtliga steg – däribland PriceRunner!

Utöver ökat medvetande bland våra medarbetare kring vår egen miljöpåverkan och vad vi ska tänka på så satte utmaningen startskottet för ett långsiktigt arbete som vi kontinuerligt ska ha i åtanke. För oss resulterade arbetet bla, men inte uteslutande i:

  • En kartläggning av vårt resande samt framtagande av en ny resepolicy
  • Framtagandet av en miljöpolicy
  • Vi har konkurrensutsatt och utvärderat våra leverantörer och kommer ha klimatet som en kravställande faktor när vi upphandlar nya leverantörer
  • Vi har tweakat vår affärsmodell och bla sett över hur vi kan hjälpa våra användare att göra klimatsmarta val när det handlar via oss
  • Vi har bytt ut vårt elavtal till ett grönt elavtal och sett över vår kontorsyta ur klimatsynpunkt med hjälp av en miljökonsult

 

Detta var en del av de punkter som vi jobbade med, men som sagt, det verkliga arbetet med att kontinuerligt utvärdera och bibehålla klimatfrågan högt på agendan börjar nu!

Tack till Breakit för en bra och väl genomförd utmaning!


Om PriceRunner

PriceRunner är Sveriges största oberoende tjänst för jämförelseshopping med 1,8 miljoner produkter. Vi jämför priser från 5.900 butiker i 25 länder - bara butiker som levererar till Sverige. PriceRunner har varje månad över 10 miljoner besök på våra sajter i fyra länder. Vi hjälper miljontals konsumenter att hitta bättre produkter och spara pengar genom lägre priser. På PriceRunner kan besökarna jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner erbjuder sina medlemmar en Köpgaranti utan kostnad som skyddar kunden vid köp upp till 50 000 kronor från ett stort antal butiker på nätet. I mars 2019 utsåg PriceRunner i utmärkelsen Topp 100 2019 till Årets Bästa Sök- och Jämförelsetjänst av tidningen IDG. Bolaget har 120 medarbetare på kontoren i Stockholm, Sverige och Nykøbing, Danmark.