2019-04-12 06:00Pressmeddelande

Årets e-mästare 2019: Apotea

Årets E-mästare Apotea - Nicklas Storåkers VD PriceRunnerÅrets E-mästare Apotea - Nicklas Storåkers VD PriceRunner

Årets e-mästare 2019 i Sverige är onlineapoteket Apotea.se – igen. För andra året i rad tar Apotea hem den prestigefyllda utmärkelsen i PriceRunners erkända tävling om att bli årets butik på nätet. Årets undersökning har varit betydligt mer omfattande och bland annat baserats på s.k. mystery shopping och omfattande kundundersökningar.

Det är sextonde året i rad som PriceRunner korar årets e-handlare i Sverige efter en omfattande genomgång och analys av alla nominerade butiker i 19 olika kategorier.

Grattis till Apotea till utmärkelsen Årets e-mästare 2019 och grattis till alla andra vinnare i PriceRunners årliga tävling. Det är viktigt att uppmärksamma arbetet som butikerna gör varje dag för att ge kunderna den bästa upplevelsen och servicen när de handlar på nätet.

– Nicklas Storåkers, VD PriceRunner

Apotea har fått högsta betyg inom kategorin "Hälsa" av PriceRunner och vann även priset som Årets e-handlare år 2016 och 2018. Bland de övriga vinnarna i de 19 olika kategorierna kan även nämnas Gardenstore. Butiken vann priset i den snabbt växande kategorin Hem och Trädgård.

Vi har många nya vinnare i år och det är imponerande att se hur målmedvetet butikerna har arbetat på att bli bättre. E-handel står idag för 10 % av den totala konsumtionen och dessa butiker förtjänar uppmärksamet som Årets e-handlare inom deras kategorier.

– Nicklas Storåkers

Omfattande urvalsprocess

Resultatet i tävlingen om att bli Årets e-mästare och Årets e-handlare är baserat på omdömen från konsumenter, röster från kunder och shoppingupplevelse via s k mystery shopping genomförd av ett externt bolag.

Vi har ägnat mycket tid åt att finna de riktiga vinnarna. Därför var det väldigt viktigt att genomföra mystery shopping, där alla delar av inköpsupplevelsen -- från köp till returer -- blir värderade på ett professionellt och jämförbart sätt.

– Nicklas Storåkers

En del av mystery shoppingen var bl a att titta närmare på butikernas miljötänk i leveranserna.

De vinnande butikerna är bra på att sätta miljö och klimat på dagordningen i samband med leveransen av de beställda produkterna. Det blir mer och mer viktigt att vi kan skapa en hållbar onlineshopping.

– Nicklas Storåkers

Så här går mystery shopping till.

Snabba svar och bra miljötänk

Viktiga aspekter har bl a varit hög tillgänglighet, pris, effektiva leveranser, försändelser med miljötänk och samt snabb och engagerad kundservice. Inom dessa områden har PriceRunner sett tydliga skillnader när vinnarna utsetts.

Tydlig och utförlig produktinformation, ett flertal sätt att komma i kontakt med butikerna samt möjlighet att välja mellan flera olika leveranssätt är också viktigt för kunderna när de väljer vilken butik de handlar från.

Så gjorde vi

PriceRunner har över 5.900 registrerade butiker. Fram till den 21 mars 2019 har alla dessa e-handlare haft möjlighet att bli nominerade till Årets e-handlare i PriceRunners 19 produktsegment. PriceRunner har utsett vinnarna baserat på omdömen från kunder, omdömen samt mystery shopping hos de nominerade butikerna.

Vinnarna av årets e-handlare 2019

Butik Kategori
Hälsa Apotea
Kök Bagaren & Kocken
Skönhet Cocopanda
Foto & Video Cyberphoto
Motor Ddesign
Fritid Dogger
Ljud & Bild Hembiobutiken
Vitvaror Hemmy
Datorprodukter Inet
Hem & Inredning Kitchentime
Spelkonsoler & Spel Webhallen
Sport Widforss
Barn & Familj BabyWorld
Badrum VVS & Bygg
Trädgård Gardenstore
Renovering & Bygg Buildor
Leksaker Lekmer
Telefoni NetOnNet
Kläder & Accessoarer Sportamore

Nedladdning av material

Mystery shopping

Bilder Video

Prisutdelning

Bilder 


Om PriceRunner

PriceRunner är Sveriges största oberoende tjänst för jämförelseshopping med 1,8 miljoner produkter. Vi jämför priser från 5.900 butiker i 25 länder - bara butiker som levererar till Sverige. PriceRunner har varje månad över 10 miljoner besök på våra sajter i fyra länder. Vi hjälper miljontals konsumenter att hitta bättre produkter och spara pengar genom lägre priser. På PriceRunner kan besökarna jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner erbjuder sina medlemmar en Köpgaranti utan kostnad som skyddar kunden vid köp upp till 50 000 kronor från ett stort antal butiker på nätet. I mars 2019 utsåg PriceRunner i utmärkelsen Topp 100 2019 till Årets Bästa Sök- och Jämförelsetjänst av tidningen IDG. Bolaget har 120 medarbetare på kontoren i Stockholm, Sverige och Nykøbing, Danmark.

Kontaktpersoner

Nicklas Storåkers
VD
Nicklas Storåkers
Søren Knudsen
Press and media manager
Søren Knudsen