2019-11-19 07:33Pressmeddelande

Gekås prisjämförelse

Gekås Ullared

Gekås Ullared 13 % billigare än nätet – men sällan värt resan

Nu under november och december är värdet på den genomsnittliga shoppingkassen på Gekås Ullared högre än under sommarmånaderna. Skälet är den stora reahelgen Black Friday och efterföljande julhandel då många passar på att handla julklappar. Den 7 november satte Gekås Ullared nytt försäljningsrekord med en dagsomsättning om 42 miljoner kronor.
 
PriceRunner har under november månad genomfört den hittills största jämförelsen av priserna på Gekås Ullared. Priserna på över 620 produkter på Gekås Ullared har jämförts med de lägsta priserna hos nätbutiker som säljer till svenska kunder. Varor inom 25 olika huvudkategorier har jämförts.
 
I bolagets affärsidé som beskrivs på hemsidan framgår att Gekås Ullared vill sälja till ”oslagbara priser” och att varuhuset har en prisfilosofi att man ”alltid ska ha marknadens bästa erbjudande”.
Priserna är låga på Gekås Ullared. Men lovar man marknadens lägsta priser så måste man också hålla det. I snitt är priserna på de varor vi jämfört 13 procent lägre på Gekås än på nätet. Men en av fyra produkter är dyrare på Gekås än i nätbutikerna. Det finns flera exempel där det är mer än dubbelt så dyrt på Gekås, kommenterar Nicklas Storåkers, VD PriceRunner.
Analysen har både inkluderat priserna exklusive och inklusive fraktkostnad på PriceRunner för att också kunna jämföra med kostnaden för resan till Gekås Ullared. Enligt bolagets hemsida spenderar den genomsnittliga kunden 3.300 kronor och åker 46 mil för ett besök.
 
Reskostnaden för ett besök till Ullared uppgår i genomsnitt till 1.770 kr baserat på en bilkostnad som enligt tidningen Vi Bilägare uppgår till 38,50 kronor per mil. Det innebär att totalkostnaden för en shoppingkasse på Gekås Ullared uppgår till 5.070 kronor. Samma shoppingkasse kostar 3.910 kronor på nätet inklusive fraktkostnad.
Man måste beakta att Gekås Ullared ligger långt borta för de flesta. Den vanliga kunden åker 46 mil för att handla för ett par tusenlappar. Det är en lång och dyr resa som också blir en dålig affär. I snitt är det då 23 procent billigare inklusive fraktkostnader att handla på nätet. Dessutom får man det bekvämt hemlevererat, kommenterar Nicklas Storåkers.
Enligt PriceRunners beräkningar bör man bo inom åtta mils avstånd från Gekås Ullared för att det ska löna sig att besöka varuhuset.
 
Bland de större områden där det finns mest pengar att spara på Gekås Ullared är inom underhållning, hem och trädgård och hushållsapparater. Inom underhållning, vilket framförallt är böcker, så kan man spara 23 procent i snitt.
 
Till exempel kan man handla många av de populära barnbäckerna om Sune för över 40 procent rabatt jämfört med nätet.
 
Leksaker som är populärt att handla inför julen är 8 procent billigare på Gekås Ullared än på nätet. Inom Lego-produkter har PriceRunner jämfört 47 produkter. I snitt är det 1 procent dyrare att handla Lego på Gekås Ullared jämfört med nätet.
 
Som i tidigare undersökningar så återfinns datorprodukter och TV-spel bland de produkter som är dyrast relativt sett på Gekås Ullared. För datorprodukter är priserna 9 procent högre på Gekås Ullared och för TV-spel 7 procent högre än på nätet. Dessutom finns sällan de mest populära och nyaste modellerna på varuhuset.
 
I jämförelsen ingår också en analys av hur populära produkterna är hos PriceRunner. I snitt hamnar de produkter som ingår i analysen på plats 831 inom respektive produktkategori hos PriceRunner.
För många produkter behöver man kanske inte det allra senaste. Dessa produkter finns ofta till låga priser på Gekås eftersom de kanske inte sålt så bra på andra ställen. För de mest populära produkterna är prisskillnaden mellan Gekås och nätet endast 5 procent. Flera av dessa produkter är till och med dyrare på Gekås, säger Nicklas Storåkers.
PriceRunner har genomfört undersökningen genom att besöka Gekås Ullared i början av november och jämföra med priser på PriceRunner under samma period. Uppgifter om den genomsnittliga shoppingkassen och reseavstånd har tagits från bolagets hemsida. Den genomsnittliga merkostnaden för frakt på PriceRunner uppgår till 13 kronor.
Problemet med Gekås Ullared är att de är så hemliga med priserna. Varuhuset lägger inte ut sina priser på nätet vilket gör det svårt för kunderna att jämföra i förväg. Men med en app hos en prisjämförelsetjänst kan man enkelt scanna streckkoden i butiken och få upp de lägsta priserna på nätet, avslutar Nicklas Storåkers.
Produkterna du ska köpa – och undvika – på Gekås Ullared

Produkterna du ska köpa – och undvika – på Gekås Ullared

Produkterna du ska köpa – och undvika – på Gekås Ullared

 Om PriceRunner

PriceRunner är Sveriges största oberoende tjänst för jämförelseshopping med 1,8 miljoner produkter. Vi jämför priser från 5.900 butiker i 25 länder - bara butiker som levererar till Sverige. PriceRunner har varje månad över 10 miljoner besök på våra sajter i fyra länder. Vi hjälper miljontals konsumenter att hitta bättre produkter och spara pengar genom lägre priser. På PriceRunner kan besökarna jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner erbjuder sina medlemmar en Köpgaranti utan kostnad som skyddar kunden vid köp upp till 50 000 kronor från ett stort antal butiker på nätet. I mars 2019 utsåg PriceRunner i utmärkelsen Topp 100 2019 till Årets Bästa Sök- och Jämförelsetjänst av tidningen IDG. Bolaget har 130 medarbetare på kontoren i Stockholm, Sverige och Nykøbing, Danmark.