2019-12-12 12:22Pressmeddelande

Ha koll på sista dagar för att handla julklappar på nätet

PriceRunner har sammanställt information om sista beställningsdag hos 193 svenska nätbutiker. Sista beställningsdag är den dag som gäller för att vara säker på att få julklapparna i tid före julafton.
I år ligger julafton på en tisdag. Helgen förhindrar därför att man kan inte köpa julklappar på nätet för nära inpå julafton. Torsdag 19 december är den stora deadlinen för köp i nätbutiker för att få klapparna till julafton, säger Nicklas Storåkers, VD PriceRunner.
En genomgång visar att 30 % av butikerna uppger onsdagen den 18 december som sista dag för köp om man säkert vill ha leverans före jul, medan 35 % uppger att sista dagen är den 19 december.
Om du vill vara helt säker på att inte råka ut med några missöden med leveranserna bör du handla på nätet redan nu på söndag. Det är stor press på alla logistikbolag och utlämningsställen och det är trist att stå utan julklappar att stoppa under granen,
kommenterar Nicklas Storåkers och fortsätter:
Med bättre logistik och mer hemleveranser klarar fler nätbutiker att skicka hem beställningarna snabbare. Vissa butiker klarar av att hantera julklappsbeställningar så sent som söndag den 22 december och till och med dagen före julafton.

Sista beställningsdag hos större svenska nätbutiker

Apotea 19 dec
Apoteket 17 dec
Caliroots 12 dec
Cervera 19 dec
Clas Ohlson 19 dec
Coolshop 18 dec
Elgiganten 20 dec
Fyndiq 18 dec
Ginza AB 19 dec
Inet 20 dec
Komplett 19 dec
Lagerhaus 18 dec
Lyko 22 dec
MacForum 19 dec
MQ 18 dec
Nelly 20 dec
NLY Man 18 dec
Nordic Nest 18 dec
OutdoorExperten 19 dec
Power 18 dec
Shopping4net 19 dec
Webhallen 19 dec
 
Hela listan med sista beställningsdag hos 193 svenska nätbutiker återfinns här:

Överblick för varenda produkt

På PriceRunner framgår det på varenda produktsida se vilken sista beställningsdag som gäller för de nätbutiker som säljer produkten. Den lilla paketikonen med datum anger butikens sista dag för köp inför jul.

 


Ämnen: Jul 2019

Om PriceRunner

PriceRunner är Sveriges största oberoende tjänst för jämförelseshopping med 1,8 miljoner produkter. Vi jämför priser från 5.900 butiker i 25 länder - bara butiker som levererar till Sverige. PriceRunner har varje månad över 10 miljoner besök på våra sajter i fyra länder. Vi hjälper miljontals konsumenter att hitta bättre produkter och spara pengar genom lägre priser. På PriceRunner kan besökarna jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner erbjuder sina medlemmar en Köpgaranti utan kostnad som skyddar kunden vid köp upp till 50 000 kronor från ett stort antal butiker på nätet. I mars 2019 utsåg PriceRunner i utmärkelsen Topp 100 2019 till Årets Bästa Sök- och Jämförelsetjänst av tidningen IDG. Bolaget har 130 medarbetare på kontoren i Stockholm, Sverige och Nykøbing, Danmark.