2021-11-02 08:03Pressmeddelande

Mikael Lindahl ny VD för PriceRunner

Mikael Lindahl

Styrelsen i PriceRunner har utsett Mikael Lindahl till ny VD för PriceRunner. Mikael har arbetat drygt fem år på PriceRunner och har senast haft rollen som Head of Growth. Han tillträdde sin nya tjänst per igår den 1 november. Samtidigt har det idag offentliggjorts att Klarna ingått avtal om att förvärva PriceRunner.

Mikael Lindahl är 34 år och har utöver en rad tjänster inom PriceRunner tidigare bland annat varit VD för streamingbolaget film2home, innehaft roller på Avanza och NS Intressenter samt suttit i styrelsen för Nordic Nest. Mikael Lindahl är vice ordförande i Hållbar E-handel och sitter i styrelsen för Froda och PS Auction.

”PriceRunner står redo att accelerera internationellt. Produkten, teamet och plattformen – alla delar har kapaciteten och är förberedda att starta en ny, spännande resa. Vi känner Mikael sedan tidigare och tror att hans tillväxtorienterade fokus, ledarskap och erfarenhet är helt perfekt när PriceRunner nu sätter målen ännu högre”, säger Paul Fischbein, styrelseordförande för PriceRunner.

”Styrelsen vill samtidigt rikta ett stort tack till Nicklas Storåkers för ledarskapet under den förändringsresa som PriceRunner genomgått under de senaste fem åren. Nicklas har gjort en fantastisk insats och det har varit ett nöje att arbeta nära honom. Det vi åstadkommit med bolaget hade inte varit möjligt utan den ambition, kraft och vision som Nicklas haft under de senaste fem åren.”

PriceRunner har idag verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Storbritannien. Verksamheten i Norge tillkom genom förvärv av det norska bolaget Prisguiden i oktober 2021. Idag kommuniceras också att planen är att expandera till fler länder tillsammans med Klarna.

”Det arbete vi ägnat oss åt de senaste åren har tagit bolaget till en perfekt utgångspunkt för kraftig tillväxt. Nu är det dags att lägga i nästa växel och guida resten av världens konsumenter till rätt produkter och riktigt bra erbjudanden. Behovet är globalt och våra ambitioner stora”, säger Mikael Lindahl, tillträdande VD för PriceRunner.

 

”Jag vill tacka Nicklas för hans fantastiska arbete under dessa år och samtidigt uttrycka min glädje över vår nya ägare. Klarna är en ideal partner för vår framtida tillväxtresa.”

Nicklas Storåkers slutar som VD efter att ha innehaft rollen sedan 2016. Han kvarstår i en rådgivande roll under sex månader.

”PriceRunner har genomgått en otrolig förändring de senaste fem åren. Bolaget har vuxit till den största och ledande tjänsten inom jämförelseshopping i Norden och hjälper miljontals konsumenter varje månad att hitta bättre produkter och lägre priser. Samtidigt har vi utvecklat den mest moderna och skalbara plattformen i branschen – även internationellt sett”, säger Nicklas Storåkers, avgående VD för PriceRunner.

”Jag har njutit av varje sekund tillsammans med ambitiösa, talangfulla och roliga medarbetare – till er alla vill jag rikta mitt varmaste tack. Ni har alla förutsättningar att skapa världens mest älskade tjänst för jämförelseshopping.”


Om PriceRunner

PriceRunner är Nordens största jämförelsetjänst. Bolaget har verksamhet i fyra länder och jämför 3,4 miljoner produkter hos 22.500 butiker i 25 olika länder. Vi har drygt 170 medarbetare i Danmark, Norge och Sverige. Varje månad används vi av konsumenter som kan jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner är ett helt oberoende företag. Vi ägs inte av några tillverkare och är inte beroende av dem, återförsäljare eller andra organisationer med intresse att sprida partisk information. Vårt mål är att hjälpa konsumenter hitta rätt produkter till bättre priser. Varje månad hjälper vi miljontals konsumenter hitta bättre och billigare produkter och samtidigt spara pengar genom att använda PriceRunners tjänster.