2019-07-08 07:26Pressmeddelande

PriceRunner Fakta: Nio av tio varor dyrare på taxfree

Prisjämförelse TaxfreePrisjämförelse Taxfree

När semestern nu närmar sig kommer många svenskar bege sig utomlands. Under juli månad beräknas 1,5 miljoner passagerare flyga utomlands från samtliga flygplatser i Sverige. Ungefär 75 % av alla utrikes avgångar går från Arlanda Flygplats.
 
I samband med flygresorna passar många svenskar på att handla i så kallade tax free-butiker, som ofta påstås har lägre priser. På hemsidorna för Duty Free Store för flygplatserna Arlanda, Landvetter och Malmö Airport uppger man att priserna är 20 % lägre priser på utvalda produkter jämfört med butiker på stan.
 
Men detta påstående är inget konsumenterna kan lita på enligt en analys som jämförelsetjänsten PriceRunner genomfört.

Dyrare på Arlanda

PriceRunner har gått igenom de priser som anges på Duty Free Stores hemsida samt besökt Arlanda för att jämföra med de priser som går att hitta på nätet i Sverige.
 
Av totalt 46 produkter inom parfym, smink, hudvård, design och solglasögon så är det endast 3 produkter som är billigare på Arlanda än på nätet. Hela 93 % av alla jämförda produkter är dyrare på Arlanda än det lägsta priset som svenska konsumenter kan hitta på nätet. I snitt får kunden betala 802 kr för de jämförda produkterna jämfört med 565 kr om man skulle handla på nätet.
”Det ligger i vårt invanda mönster att det är billigt att handla taxfree när man reser utomlands. Men tvärtom är det riktigt dyrt. I snitt är priserna 42 % högre på Arlanda jämfört med vad du kan hitta på nätet. Det finns till och med varor som är över fyra gånger så dyra på Arlanda. Många miljoner passerar dessa butiker varje år och riskerar betala för mycket”, kommenterar Nicklas Storåkers, VD PriceRunner.

Även jämfört med fysiska butiker så är priserna på Arlanda och de andra stora flygplatserna högre. I genomsnitt får du betala 1 % mer på flygplatsen jämfört med en butik på stan. Det finns produkter som är billigare på flygplatsen än på stan, men också de som är 60 % dyrare.

Taxfree prisjämförelse

Taxfree prisjämförelse

Kolla alla produkter i prisjämförelsen

Källa: www.pricerunner.se 


Om PriceRunner

PriceRunner är Sveriges största oberoende tjänst för jämförelseshopping med 1,8 miljoner produkter. Vi jämför priser från 5.900 butiker i 25 länder - bara butiker som levererar till Sverige. PriceRunner har varje månad över 10 miljoner besök på våra sajter i fyra länder. Vi hjälper miljontals konsumenter att hitta bättre produkter och spara pengar genom lägre priser. På PriceRunner kan besökarna jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner erbjuder sina medlemmar en Köpgaranti utan kostnad som skyddar kunden vid köp upp till 50 000 kronor från ett stort antal butiker på nätet. I mars 2019 utsåg PriceRunner i utmärkelsen Topp 100 2019 till Årets Bästa Sök- och Jämförelsetjänst av tidningen IDG. Bolaget har 120 medarbetare på kontoren i Stockholm, Sverige och Nykøbing, Danmark.