2020-03-30 12:38Pressmeddelande

Samarbetar för en bättre framtid

PriceRunner och Hållbar E-handel samarbetar för en bättre framtid

Det är viktigt att inte glömma det långsiktiga perspektivet, även om nuläget är turbulent. PriceRunner är stolta över att gå ihop med Hållbar E-handel för att tillsammans verka för en bättre, grönare framtid.

Gemensamt med andra stora aktörer inom svenska e-handel, såsom Apotea, Bubbleroom, Skincity, NetOnNet, Adlibris med flera, vill PriceRunner verka för en mer hållbar konsumtion på nätet. Mikael Lindahl, Head of Growth på PriceRunner, tillträder som vice ordförande för nylanserade branschinitiativet Hållbar E-handel:

I början av 2000-talet var vi på PriceRunner drivande i att skapa certifieringen Trygg E-handel som guidar konsumenter till säkra köp på nätet. Med vår oberoende position som nav mellan konsument och e-handlare har vi nu unika möjligheter att bidra till en mer hållbar bransch och underlätta för konsumenter att fatta klimatsmarta köpbeslut. Det är en självklarhet för oss att bidra till initiativet Hållbar E-handel på alla sätt vi kan, säger Mikael Lindahl, Head of Growth.

Som en del av supporten till initiativet har PriceRunner också åtagit sig att delfinansiera organisationen, som är icke-vinstdrivande. I den egna verksamheten har PriceRunner arbetat för ökad hållbarhet bland annat genom att addera hållbarhetsfilter till hittills omkring 50 produktkategorier på siten.

Genom kampanjen Hållbar vardag (https://www.pricerunner.se/c/hallbar-vardag) samlar PriceRunner artiklar på temat, som handlar om allt ifrån hur man tar hand om det man redan äger till att presentera flergångsalternativ till engångsprodukter. Texterna sprids via nyhetsbrev och sociala medier till hundratusentals besökare varje vecka.

Läs mer om branschinitiativet Hållbar E-handel

 


Om PriceRunner

PriceRunner är Sveriges största oberoende tjänst för jämförelseshopping med 2,3 miljoner produkter. Vi jämför priser från 6.400 butiker i 25 länder - bara butiker som levererar till Sverige. PriceRunner har varje månad över 10 miljoner besök på våra sajter i fyra länder. Vi hjälper miljontals konsumenter att hitta bättre produkter och spara pengar genom lägre priser. På PriceRunner kan besökarna jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner erbjuder sina medlemmar en Köpgaranti utan kostnad som skyddar kunden vid köp upp till 50 000 kronor från ett stort antal butiker på nätet. I mars 2019 utsåg PriceRunner i utmärkelsen Topp 100 2019 till Årets Bästa Sök- och Jämförelsetjänst av tidningen IDG. Bolaget har 130 medarbetare på kontoren i Stockholm, Sverige och Nykøbing, Danmark.