2022-12-21 08:06Pressmeddelande

Här är prylarna vi vill hitta under granen

Spel, hushållsapparater och analoga kameror. PriceRunner kartlägger vilka prylklappar som hamnar högst upp på svenskarnas önskelistor i år.

Det är inte många dagar kvar till 24 december och runtom i stugorna klickas det hem klappar till nära och kära. PriceRunner har jämfört vad vi köper under årets december i jämförelse med samma period 2021. 

Att air fryern tagit köken med storm under hösten kan väl inte ha undgått någon, men även allsköns andra köksattiraljer har seglat upp på topplistan. Intresset för smörgåsgrillar, bakmaskiner och våffeljärn har ökat med mellan 40 och 100 procent mot föregående år. 

Konsolkriget fortsätter

Men julen är inte bara en tid för god mat, utan även för att sätta sig ner och äntligen hinna spela igenom de där spelen som legat och samlat damm hela hösten. Playstation 5-spel är ett av de segment där intresset ökat mest jämfört med fjolåret, hela 56 procent.

Sedan december 2021 har allt fler konsumenter lyckats knipa den senaste generationens konsol. Dessutom har flera nya stortitlar släppts under året som gått, såsom Elden Ring och God of War: Ragnarok, som utnyttjar senaste konsolernas prestanda” säger Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på PriceRunner.

 

För spel till konsolerna från konkurrenterna ser intresset inte lika hett ut. Titlar till Nintendo Switch och Xbox Series X har tvärtom sett en nedgång mot samma period 2021. Även intresset för spelkonsoler har sjunkit sedan förra året, vilket också kan bero på att fler konsumenter redan hunnit lägga vantarna på en sprillans ny konsol under 2022.

Mindre skärmtid i jul

Avancerade teknikprylar till trots kan även en viss analog trend skönjas i svenskarnas julhandel. Sällskapsspel är en av kategorierna som ökat störst jämfört mot i november, medan segment som virtual reality, TV är på nedgång mot i fjol.

Det svenskarna vill spela mest i jul är frågespel. Högst upp på topplistan hittar vi Generationskampen, följt av När då då? och Smart 10. 

Analoga kameror återfinns också bland kategorierna som ökat sedan förra året. Här hittas såväl polaroidkameror som engångskameror. 

Kanske är det ett exempel på den nostalgitrend vi sett över året, där konsumenterna fått ett pånyttfött intresse för 90-talsosande produkter såsom lavalampor och trådade hörlurar” säger Evelina Galli.

 


Ämnen: Jul 2022

Om PriceRunner

PriceRunner är Nordens största jämförelsetjänst. Bolaget har verksamhet i fyra länder och jämför 3,7 miljoner produkter hos 22 500 butiker i 25 olika länder. Vi har drygt 200 medarbetare i Danmark, Norge och Sverige. Varje månad används vi av konsumenter som kan jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner ägs av Klarna. PriceRunner är ett helt oberoende företag. Vi ägs inte av några tillverkare och är inte beroende av dem, återförsäljare eller andra organisationer med intresse att sprida partisk information. Vårt mål är att hjälpa konsumenter hitta rätt produkter till bättre priser. Varje månad hjälper vi miljontals konsumenter hitta bättre och billigare produkter och samtidigt spara pengar genom att använda PriceRunners tjänster.


Kontaktpersoner

Evelina Galli
Teknik & Konsumentexpert
Evelina Galli
Är du kund hos oss och behöver hjälp med ett köp eller att synas på PriceRunner? Vänligen kontakta vår kundtjänst på infose@pricerunner.com eller ring +46 (0)8 562 103 50