2022-12-14 13:32Pressmeddelande

PriceRunner kartlägger: Då är det för sent att beställa julklappar

Sista leveransdatum julafton

Glada nyheter för sista minuten köparna: Majoriteten av e-handlarna låter dig beställa under julaftonsveckan.

Det är gott om tid kvar för julfiraren som fortfarande inte klickat hem årets klappar. En kartläggning gjort av PriceRunner visar att hela 72 procent av Sveriges e-handlare har en sista beställningsdag för att garantera leverans innan jul någon gång under nästa vecka.

 

I snitt är det e-handlare som erbjuder produkter inom hobby och fritid som är generösast med senare orderdatum för garanterad leverans innan jul. Den som vill ge bort kläder i julklapp får ha bättre framförhållning, då många av dessa e-handlare kräver att kunderna beställer sina klappar redan denna vecka (12-18 december).

Ombud bättre än skåp

Detta förutsätter att företagen klarar av trycket av julklappshandeln i år. Över en tiondel av svenskarna svarar i en YouGov-undersökning att de planerar att köpa julklappar tidigare än i fjol. Den absolut största majoriteten av svenskarna svarar dock att de kommer påbörja sin julklappshandel samma tid som förra året.

I samma undersökning ställdes frågan vilket typ av leveranssätt som konsumenterna föredrog för att få hem produkterna de klickar hem. Trots att utrullningen av så kallade paketskåp fortsatt i landet under året föredrar svenskarna postombud, förutsatt att kostnaden är densamma. Minst populärt är alternativet att hämta upp sin vara i butik.

 

Om YouGov-undersökningen

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov på uppdrag av PriceRunner. Under perioden 21 - 24 oktober 2022 har sammanlagt 1004 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18+ år.

Om kartläggningen av sista orderdatum

137 e-handlare fick frågan vilket datum konsumenter i Sverige kunde beställa produkter som fanns i lager senast och få garanterad leverans innan jul. Vid ett tidsspann utgick PriceRunner det tidigaste datumet.

 


Om PriceRunner

PriceRunner är Nordens största jämförelsetjänst. Bolaget har verksamhet i fyra länder och jämför 3,7 miljoner produkter hos 22 500 butiker i 25 olika länder. Vi har drygt 200 medarbetare i Danmark, Norge och Sverige. Varje månad används vi av konsumenter som kan jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner ägs av Klarna. PriceRunner är ett helt oberoende företag. Vi ägs inte av några tillverkare och är inte beroende av dem, återförsäljare eller andra organisationer med intresse att sprida partisk information. Vårt mål är att hjälpa konsumenter hitta rätt produkter till bättre priser. Varje månad hjälper vi miljontals konsumenter hitta bättre och billigare produkter och samtidigt spara pengar genom att använda PriceRunners tjänster.


Kontaktpersoner

Evelina Galli
Teknik & Konsumentexpert
Evelina Galli
Är du kund hos oss och behöver hjälp med ett köp eller att synas på PriceRunner? Vänligen kontakta vår kundtjänst på infose@pricerunner.com eller ring +46 (0)8 562 103 50