2021-11-29 09:49Pressmeddelande

Så shoppade vi under Black Weekend: Kampanjerna fortsatte under helgen

Pulkor, robotdammsugare och julstjärnor är några av de populäraste produkterna under årets reahelg. Men var de verkligen de största kapen?

Helgen som följer Black Friday brukar benämnas Black Weekend. Här finns många av erbjudandena som introducerats tidigare under veckan kvar och konsumenter som inte vågat slå till på några av kampanjerna innan kan nu i lugn och ro klicka hem det som fortfarande finns i lager.

Enligt PriceRunners beräkningar var en femtedel av priserna reducerade under söndagen, det vill säga bara några procent ifrån de 23,5 procent sänkta priser som rådde under Black Friday. Snittprisökningen låg i linje med hur det såg ut på fredagen på drygt 17 procent under hela helgen.

Om du inte letar efter någonting som det råder särskilt hög efterfrågan på finns det god chans att produkten finns kvar flera dagar på rean” säger Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på PriceRunner.

Populäraste kategorin var inte den billigaste

Vad var då svenskarna mest taggade på att klicka hem under helgen? Enligt PriceRunners analys var den populäraste produkten under Black Weekend robotdammsugaren Roborock S5 Max. Även om det inte fanns några riktigt stora prissänkningar, fanns den tillgänglig till några hundralappar billigare under helgen.

Det är tydligt att det är teknik som många passar på att klicka hem under Black Friday. På topplistan hittas båda Playstation 5-modellerna, två olika Airpods-modeller och flera surfplattor.

Tekniktrenden må vara tydlig när det kommer till enskilda produkter, men sett till kategori är det andra områden som har intresserat svenskarna betydligt mer under Black Weekend. Överlägset mest har det shoppats inom kategorin leksaker, därefter skor och belysning.

Att just belysning seglade upp på tredjeplats beror på stora mängder köp av adventsljusstakar och julstjärnor. De flesta inköpen i den populäraste kategorin leksaker handlade om olika typer av pulkor.

Det här är dock inte kategorierna med störst prissänkningar. Snittrean på leksaker låg under helgen på 15,8 procent, och belysning på enbart 12,5 procent. Den kategori med störst rea över lag var Soundsbars och hemmabiopaket, som under helgen i snitt hade hela 38,5 procent rea.

Mer om PriceRunners deals-analys

PriceRunner håller kontinuerligt koll på hur många priser som höjs för att sedan sänkas igen. Mätningarna utgår från slutet av augusti. Som en falsk prissänkning räknas när en e-handlare först höjer priset minst 10 procent på en produkt för att sedan sänka priset minst 5 procent. Totalt ingår 40 900 av de populäraste erbjudandena i Sverige i årets analys.Om PriceRunner

PriceRunner är Nordens största jämförelsetjänst. Bolaget har verksamhet i fyra länder och jämför 3,4 miljoner produkter hos 22 500 butiker i 25 olika länder. Vi har drygt 170 medarbetare i Danmark, Norge och Sverige. Varje månad används vi av konsumenter som kan jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner är ett helt oberoende företag. Vi ägs inte av några tillverkare och är inte beroende av dem, återförsäljare eller andra organisationer med intresse att sprida partisk information. Vårt mål är att hjälpa konsumenter hitta rätt produkter till bättre priser. Varje månad hjälper vi miljontals konsumenter hitta bättre och billigare produkter och samtidigt spara pengar genom att använda PriceRunners tjänster.


Kontaktpersoner

Evelina Galli
Teknik & Konsumentexpert
Evelina Galli
Är du kund hos oss och behöver hjälp med ett köp eller att synas på PriceRunner? Vänligen kontakta vår kundtjänst på infose@pricerunner.com eller ring +46 (0)8 562 103 50