2021-12-13 10:12Pressmeddelande

Efter nya rekommendationerna: Så snabbt tog självtesten slut

Har du köpt ett självtest för Covid-19 de senaste dagarna? Då är du inte ensam. Intresset för antigen-test har ökat explosionsartat sedan smittan av Coronaviruset återigen ökat i Sverige.

Sedanregeringen under tisdagen presenterade nya rekommendationer, såsom vaccinbevis och munskydd i trafiken, har intresset för diverse hälsoartiklar fullkomligt exploderat. Antalet klick på produkter inom kategorin har sedan förra veckan ökat med 80 procent hos PriceRunner

 

Överlägset mest populära hälsovårdsprodukten är ett så kallat antigen-test. Dessa kan tas hemma av privatpersoner och ger svar om det finns en pågående Covid-infektion inom 15 minuter. Efter självtest hamnar febertermometrar och blodtrycksmätare högt upp på topplistan.

Den ökade trafiken har dock lett till tomma hyllor när det kommer till just självtesterna. Föga förvånande finns ingen av de tre populäraste produkterna i lager hos någon av återförsäljarna som listas hos PriceRunner.

En del paket, framförallt med fler test, finns dock kvar att köpa och antikroppstest finns tillgängliga hos flera återförsäljare i skrivande stund.

Den senaste månaden har även det billigaste snittpriset på självtest gått upp, och är nu uppe i nästan samma nivåer som under sommaren. Det här kan även påverkas av att det lanserats fler produkter med flera test i samma paket, och att snittpriset för hela kategorin därför kan ha ökat något.


Ämnen: Corona

Om PriceRunner

PriceRunner är Nordens största jämförelsetjänst. Bolaget har verksamhet i fyra länder och jämför 3,4 miljoner produkter hos 22 500 butiker i 25 olika länder. Vi har drygt 170 medarbetare i Danmark, Norge och Sverige. Varje månad används vi av konsumenter som kan jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner är ett helt oberoende företag. Vi ägs inte av några tillverkare och är inte beroende av dem, återförsäljare eller andra organisationer med intresse att sprida partisk information. Vårt mål är att hjälpa konsumenter hitta rätt produkter till bättre priser. Varje månad hjälper vi miljontals konsumenter hitta bättre och billigare produkter och samtidigt spara pengar genom att använda PriceRunners tjänster.


Kontaktpersoner

Evelina Galli
Teknik & Konsumentexpert
Evelina Galli
Är du kund hos oss och behöver hjälp med ett köp eller att synas på PriceRunner? Vänligen kontakta vår kundtjänst på infose@pricerunner.com eller ring +46 (0)8 562 103 50