2021-12-09 07:00Pressmeddelande

Högst upp på listan: Det här önskar sig svenskarna i julklapp

Svårt att veta vad du ska köpa i jul? Vi har svaret på vad svenskarna vill hitta under julgranen i år!

Tiden rusar fram och vi har redan firat två adventssöndagar! Det är med andra ord hög tid att börja kika på julklappar. I en YouGov-undersökning som gjordes i november på uppdrag av PriceRunner tillfrågades drygt 1 000 svenskar vad de önskar sig i julklapp i år.

Nästan en tredjedel av de tillfrågade svarar att de önskar sig pengar eller presentkort i julklapp. En fjärdedel önskar sig en upplevelse av något slag, vilket såklart kan vara en konsekvens av uteblivna event till följd av pandemin och därmed ett uppdämt behov av till exempel spa- och biobesök. 

Fotoböcker och nytänkande pepparkakor

På tredje plats hittar vi böcker, en klassisk julklapp som ofta återkommer på önskelistor. Den populäraste boken just nu är en perfekt julklapp för den fotointresserade: Nyutgåvan av fotografen Helmut Newtons fotobok SUMO.

Om du letar efter en bok till din partner eller kanske vän med speciell kaksmak kan den näst populäraste boken just nu vara en klockren klapp. Gingerbread Kama Sutra är en bakbok med pepparkakor i olika ställningar från den klassiska, indiska boken Kama Sutra.

Om du föredrar ett mindre uppseendeväckande alternativ kanske den tredje populäraste boken de senaste veckorna är ett säkrare val. Där hittar vi nämligen Städa hållbart med ekotipset, en handbok till hållbarare städning.

Parfymer och leksaker populära inköp i december

14 procent av de tillfrågade svarar att de önskar sig parfym i julklapp. Det här är även en kategori som seglat upp som en av de populäraste bland PriceRunners användare de senaste veckorna.

Hur vill då svenskarna dofta i vinter? PriceRunners data visar att den mest klickade parfymen just nu är artisten Ariana Grandes doft Cloud. I övrigt består topplistan till stor del av klassiker som Yves Saint Laurent Black Opium och Victor & Rolf Spicebomb

Men den absolut största produktkategorin hos PriceRunner-användare just nu finns inte ens med på topplistan över julklappar. Anledningen är förmodligen att YouGov-undersökningen enbart skickas ut till svenskar över 18 år, då den populäraste kategorin just nu är leksaker.

Mest letar svenskarna efter adventskalendrar fyllda med leksaker från populära tillverkare som Roblox, Minecraft och Lego. Därefter kommer flera typer av pulkor på topplistan.

Det letas även efter mindre säsongsbetonade produkter, som Teddykompaniets gosedjur föreställande populära karaktären Sommarskuggan och en vagn från BRIO för att hjälpa barn med sina första, stapplande steg.

Om undersökningen
YouGov-undersökningen som refereras till i pressmeddelandet var genomförd under 5-7 november 2021 på uppdrag av PriceRunner. 1 004 personer intervjuades via internet, samtliga bosatta i Sverige och över 18 år.


Ämnen: Jul 2021

Om PriceRunner

PriceRunner är Nordens största jämförelsetjänst. Bolaget har verksamhet i fyra länder och jämför 3,4 miljoner produkter hos 22 500 butiker i 25 olika länder. Vi har drygt 170 medarbetare i Danmark, Norge och Sverige. Varje månad används vi av konsumenter som kan jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner är ett helt oberoende företag. Vi ägs inte av några tillverkare och är inte beroende av dem, återförsäljare eller andra organisationer med intresse att sprida partisk information. Vårt mål är att hjälpa konsumenter hitta rätt produkter till bättre priser. Varje månad hjälper vi miljontals konsumenter hitta bättre och billigare produkter och samtidigt spara pengar genom att använda PriceRunners tjänster.


Kontaktpersoner

Evelina Galli
Teknik & Konsumentexpert
Evelina Galli
Är du kund hos oss och behöver hjälp med ett köp eller att synas på PriceRunner? Vänligen kontakta vår kundtjänst på infose@pricerunner.com eller ring +46 (0)8 562 103 50