2023-05-11 07:00Pressmeddelande

Hela listan: Här är vinnarna i Årets E-handlare 2023

Årets E-handlare 2023Årets E-handlare 2023

För artonde året i rad delar PriceRunner ut priset Årets E-handlare till de e-handlare som utmärkt sig inom sina segment.

Kundkontakt, köpupplevelse, hållbarhetstänk, leverans och retur. Det är mycket som ska optimeras för att kunna erbjuda en tiopoängare till e-handel. Allt det här och mycket mer har de 21 vinnarna i Årets E-handlare 2023 lyckats uppfylla.

I år har konkurrensen varit hårdare än någonsin! Årets E-handlare 2023 har engagerat tusentals konsumenter som röstat fram sina favoriter inom 20 olika kategorier, från hållbarhet och kundservice till produktutbud och köpupplevelse. 

“I år är det viktigare än någonsin för e-handlarna att visa att man står på konsumentens sida. Alla vinnare har verkligen visat prov på en otrolig känsla för hur man erbjuder bästa möjliga köpupplevelse på nätet. Vi har nog aldrig haft så bra vinnare i samtliga kategorier något år tidigare!” säger Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på PriceRunner.

En av årets kategorivinnare är svenska Flowlife, som blivit kända för sina massagepistoler. I fjol fick de nöja sig med en finalistplats, men i år tog de hem första pris som Årets E-handlare i kategorin Sport.

Vi är oerhört stolta över vårt pris. Vi har arbetat stenhårt varje dag för att ge våra kunder den absolut bästa upplevelsen av allt ifrån våra produkter, våra leveranser och kundtjänst. Det här är ett kvitto på att vårt hårda arbete ger resultat.“ säger Lucas Wasniewski, VD på Flowlife.

För andra året i rad delades även titeln Årets Hållbarhetspris ut. Den här gången var det Jula som knep priset för sitt hållbarhetsarbete, genom att väl genomtänkta förpackningar och en tydlig, miljövänlig vision för sin verksamhet. 

“Vi tycker att man som konsument kan kräva att e-handlaren tar ansvar, både för produkterna, för hur de transporteras, vad som händer med produkten om kunden inte är nöjd och vad som händer med produkten efter dess livslängd. Vi märker att kunderna blir mer medvetna, både gällande utsläpp och hur produkterna tillverkas.” säger Maria Ragnarsson, Sustainability Manager på Jula.

Även Årets E-mästare delades ut under kvällen, och vem pristagaren skulle bli i år var fram tills onsdagen hemlig för samtliga vinnare. I slutändan var det Apohem som fick den stora överraskningen att inte bara var vinnare i kategorin Hälsa, utan nu även kan stoltsera som Årets E-mästare 2023. 

På frågan om vad de önskar se inom e-handeln framöver svarar VD Gustav Hasselgren att han hoppas på fler unika innovationer från e-handlarna. 

Det händer ju mycket spännande inom e-handeln inom bland annat AI, cirkulära affärsmodeller, nya fraktsätt, nya partnerskap och för oss finns det flera nya spår som känns spännande framåt. Samtidigt så tror jag att en av de viktigaste utmaningarna nu - och speciellt inom de e-handelskategorier där erbjudandet är snarlikt mellan konkurrenter - är differentiering. Att våga välja och välja bort för att ge en kundupplevelse som kunder kommer ihåg.”

Här är listan med samtliga vinnare i Årets E-handlare 2023:

Årets E-mästare 

Apohem

 

Årets Hållbarhetspris

Jula

 

Badrum

Bauhaus

 

Barn & Familj

Babyland

 

Böcker

Ginza AB

 

Datorprodukter

Inet

 

Fordon & Tillbehör

DDesign

 

Foto & Video

CyberPhoto

 

Fritid

Widforss

 

Hälsa

Apohem

 

Hem & Inredning

Villahome.se

 

Kläder & Accessoarer

Outnorth

 

Kök

Bagaren och Kocken

 

Leksaker

Stor&Liten

 

Ljud & Bild

Hembiobutiken

 

Mobiltelefoner

Elgiganten

 

Renovering & Bygg

K-Rauta

 

Skönhet

Bangerhead

 

Spelkonsoler & Spel

Webhallen SE

 

Sport

Flowlife

 

Trädgård

GardenStore

 

Vitvaror

Hemmy

 


Om PriceRunner

PriceRunner är Nordens största jämförelsetjänst. Bolaget har verksamhet i fyra länder och jämför 3,7 miljoner produkter hos 22 500 butiker i 25 olika länder. Vi har drygt 200 medarbetare i Danmark, Norge och Sverige. Varje månad används vi av konsumenter som kan jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner ägs av Klarna. PriceRunner är ett helt oberoende företag. Vi ägs inte av några tillverkare och är inte beroende av dem, återförsäljare eller andra organisationer med intresse att sprida partisk information. Vårt mål är att hjälpa konsumenter hitta rätt produkter till bättre priser. Varje månad hjälper vi miljontals konsumenter hitta bättre och billigare produkter och samtidigt spara pengar genom att använda PriceRunners tjänster.


Kontaktpersoner

Evelina Galli
Teknik & Konsumentexpert
Evelina Galli
Är du kund hos oss och behöver hjälp med ett köp eller att synas på PriceRunner? Vänligen kontakta vår kundtjänst på infose@pricerunner.com eller ring +46 (0)8 562 103 50