Förbättring i all ära, men ibland är allt man vill ha det trygga och välkända. I samband med att PriceRunner uppdaterar sin design på alla sina hemsidor lanserar vi därför även ett alternativ för dig som föredrar en mer traditionell användarupplevelse: PriceRunner Classic.
Prisjämförare kan här njuta av gränssnittet vi alla känner till och älskar från millennieskiftet, samtidigt som du sparar en slant eller två. Det är som att resa tillbaka i tiden, fast med moderna priser!
Det är viktigt för oss att erbjuda en individanpassad upplevelse för alla olika typer av användare. Vi vet att många konsumenter kan ställa sig lite tveksamma till förändringar, därför vill vi erbjuda PriceRunners prisjämförelse och breda produktbibliotek i en välbekant skrud från 2000-talet.” säger Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på PriceRunner.
PriceRunner Classic har utvecklats efter noggrann efterforskning och konsumentundersökningar, där det visade sig att många föredrar det gamla goda internet framför uppdaterade hemsidor. Därför har vi skalat bort nästan all funktionalitet från de senaste decennierna för att skapa en mer sparsmakad hemsida.
Här är några av funktionerna som lanserats sedan 2000 som du slipper i PriceRunner Classic:
2018: Prishistorik. På PriceRunner kan du gå tillbaka och se hur priset på en produkt förändrats över tid så länge produkten funnits på sajten. Så här avancerad grafik har vi dock inte stöd för på PriceRunner Classic.
2018: Användaromdömen. Hur bra presterar egentligen Intels senaste processor? Och hur är passformen och kvaliteten på den där jackan du kikar på? På PriceRunner kan du som användare både recensera produkter själv och ta del av vad andra användare tycker och tänker. Det här fick vi dock inte plats med på PriceRunner Classic, här får du endast se ett snittbetyg.
2019: Prisbevakning. Har du ögonen på en pryl, men vill passa på att köpa den när priset nått en viss nivå? Synd för dig, några sådana notiser har vi inte heller på PriceRunner Classic.
2019: Listor. På PriceRunner kan du spara produkter i listor och sedan enkelt se var du köper samtliga prylar i listan billigast, eller från så få olika butiker som möjligt. Men den här funktionen finns inte på PriceRunner Classic, här kan du faktiskt inte ens logga in.
2020: Produktversioner. Letar du efter en smartklocka i en specifik färg eller storlek? Från 2020 kan du filtrera färg och storlek på produkter direkt på PriceRunner. Det här slipper du i PriceRunner Classic, du får ta det utförande som bjuds helt enkelt.
2021: Köpguider. För dig som har svårt att avgöra vilka filter du ska ställa in på PriceRunners sajt har PriceRunner introducerat guider i form av små quiz där du får svara på frågor hur du kommer använda produkten du letar efter, så ställer sajten in filtren åt dig. På PriceRunner Classic har vi tagit bort den här funktionen, och det finns inte heller några filter att ställa in.
PriceRunner Classic finns tillgänglig under en begränsad period, med start från 1 april.
PriceRunner är Nordens största jämförelsetjänst. Bolaget har verksamhet i fyra länder och jämför 3,7 miljoner produkter hos 22 500 butiker i 25 olika länder. Vi har drygt 200 medarbetare i Danmark, Norge och Sverige. Varje månad används vi av konsumenter som kan jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner ägs av Klarna. PriceRunner är ett helt oberoende företag. Vi ägs inte av några tillverkare och är inte beroende av dem, återförsäljare eller andra organisationer med intresse att sprida partisk information. Vårt mål är att hjälpa konsumenter hitta rätt produkter till bättre priser. Varje månad hjälper vi miljontals konsumenter hitta bättre och billigare produkter och samtidigt spara pengar genom att använda PriceRunners tjänster.