2021-11-15 07:00Pressmeddelande

PriceRunner utser sitt bidrag: Padelracket är årets julklapp

Efter ett år där vi under större delen har tvingats hitta sätt utanför gymmet att röra på oss har padel tagit svenskarna med storm. I år utser därför PriceRunner padelracket till årets julklapp.

Med drygt en månad kvar till julafton och Black Friday runt hörnet börjar vi planera våra julklappsinköp så smått. Den stora frågan på allas läppar är vad som kommer bli årets julklapp 2021.

Det är inte lätt att försöka uttala sig om vad som är årets julklapp. Vi valde därför att förlita oss till vad våra besökare varit intresserade av i år på PriceRunner.” säger Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på PriceRunner.

Olika hobby och fritidstillbehör har varit populära hela året hos PriceRunner, faktum är att specifikt racketsporter har varit populära under året. Men efter att ha kikat närmare på vad PriceRunners användare köpt under året blev det tydligt att just padel varit överlägset mest intressant för konsumenterna.

På PriceRunner syntes den största piken under årets första månader, något som även korrelerar med att Sveriges strängaste restriktioner var aktuella. Efter en svacka under årets varmare månader ökade sedan intresset igen efter sommaren, om än inte till samma nivåer.

Det som gör just padelraket till årets julklapp är för att det här är en kategori som inte bara gått hem hos en typ av användare. Hos PriceRunner har det shoppats racket inom alla olika åldersspann och från hela landet.” säger Evelina Galli

Tips från proffset: Här är bästa padelracket att börja med

Även om trenden har växt sig starkare under senaste året har PriceRunner jämfört priser på padeltillbehör sedan 2016. Jonathan Strömgren är Team Lead för PriceRunners Category-team, och är personen som startade upp kategorin padel. Inte nog med det, han tillbringar själv upp till tre kvällar i veckan i hallen och följer WPT, världsmästerskapet i padel, troget.

Jonathan Strömgren

Jonathan Strömgren

 

Jag tror många fastnar för padel eftersom det är så lätt att komma i gång, och för att alla spelare inte behöver vara erfarna för att få till ett bra spel” säger Jonathan Strömgren.

Egentligen vill Jonathan inte generalisera för mycket genom att säga vilka racketar som passar bäst för vem beroende på erfarenhetsnivå, då det hela är en smaksak. Men om han ska ge några generella tips för den som letar efter en bra julklapp till en oerfaren spelare finns det ändå några parametrar att ha koll på.

En nybörjare brukar rekommenderas att köpa ett racket med mjukare kärna. Då blir träffytan mjukare och man får mer hjälp med att få till en bra studs, så att man inte alltid behöver träffa perfekt. Nybörjare brukar också tycka om rundare racket bättre då ”sweetspoten”, det vill säga den delen av träffytan som är optimal att träffa bollen med, är större.

Är det i stället en lite mer inbiten spelare du ska köpa racket till brukar en hårdare modell rekommenderas. De här har en träffyta i kolfiber i stället för glasfiber, vilket både är hårdare och hållbarare, men också dyrare. Det kan också vara värt att kolla på ett dropp- eller diamantformat racket, där ”sweetspoten” är mindre och placerad högre upp, men i gengäld får spelaren bättre kraft när den träffar rätt.

Men mycket handlar som sagt om tycke och smak, det finns padelproffs som spelar med runda racket också” påpekar Jonathan Strömgren.


Om PriceRunner

PriceRunner är Sveriges största jämförelsetjänst med 2,8 miljoner produkter hos 7 400 butiker i 25 olika länder. Vi har drygt 160 medarbetare i Stockholm, Sverige och Nykøbing, Danmark. Varje månad används vi av konsumenter som kan jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner är ett helt oberoende företag. Vi ägs inte av några tillverkare och är inte beroende av dem, återförsäljare eller andra organisationer med intresse att sprida partisk information. Vårt mål är att hjälpa konsumenter hitta rätt produkter till bättre priser. Varje månad hjälper vi konsumenter hitta bättre och billigare produkter och samtidigt spara pengar genom att använda PriceRunners tjänster.


Kontaktpersoner

Evelina Galli
Teknik & Konsumentexpert
Evelina Galli
Är du kund hos oss och behöver hjälp med ett köp eller att synas på PriceRunner? Vänligen kontakta vår kundtjänst på infose@pricerunner.com eller ring +46 (0)8 562 103 50