2021-09-16 12:00Pressmeddelande

Så ska PriceRunner bli Sveriges mest hållbara jämförelsetjänst

Jorden

Att konsumera smart handlar inte bara om att hitta sin produkt till bäst pris, utan att kunna hitta ett alternativ som lever upp till de krav vi har på hållbarhet. PriceRunner växlar upp i sitt arbete att främja mer hållbar konsumtion och lanserar en uppsjö nya filter.

Såväl konsumenter som företag blir allt mer medvetna om vilken påverkan våra val har på miljön. Studier visar att framför allt användare som tillhör den yngre generationen i större utsträckning kan tänka sig att betala mer om det innebär ett hållbarare köp.

Men att handla hållbart är inte alltid så enkelt som det verkar. Oavsett om du letar efter en yogamatta i återvunnet material eller vill hitta tvättmaskiner med rätt energimärkning finns det oändligt många aspekter att ta hänsyn till och all information finns inte alltid att ta del av på samma ställe.

I ett steg att försöka göra det lite lättare för våra användare att handla hållbart introducerar PriceRunner nu filter inom diverse produktkategorier på just temat hållbarhet.

”Inte minst inför vinterns shoppinghögtider är det viktigt att vägleda konsumenter att göra sitt bästa möjliga köp, inte bara från ett ekonomiskt perspektiv utan även hållbarhetsmässigt” säger Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert hos PriceRunner.

Bland filtren hittas även diverse certifikat och märkningar, för den som till exempel enbart vill söka bland Svanenmärkta eller TÜV-certifierade produkter. För den som enbart vill handla produkter som tillverkats på ett etiskt sätt eller utan skadliga ämnen går det att sortera bort produkter som testats på djur eller innehåller BPA.

Skärmdump hållbara filter Barnskor

Med PriceRunners hållbara filter kan användare bland annat sortera fram skor i återvunnet material, nagellack som ej testats på djur och vinkylar med rätt energiklass.

Det här är inte första gången PriceRunner deltar i en satsning för att gynna en mer hållbar konsumtion. Tillsammans med Ehandel.se har man startat upp branschinitiativet Hållbar E-handel, där svenska företag tillsammans kan samlas och utbyta kunskap och erfarenheter för att tillsammans göra den svenska e-handeln mer hållbar. Bland medlemmarna finns bland annat företag som Adlibris, NetOnNet och Apotea.

Det här har bland annat resulterat i boken Resan till hållbar e-handel samt podcasten En hållbar podd med PriceRunners egna Anna Lavfors.

Läs mer om PriceRunners hållbarhetsarbete och se alla tillgängliga filter här!


Om PriceRunner

PriceRunner är Sveriges största jämförelsetjänst med 2,8 miljoner produkter hos 7 400 butiker i 25 olika länder. Vi har drygt 160 medarbetare i Stockholm, Sverige och Nykøbing, Danmark. Varje månad används vi av konsumenter som kan jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner är ett helt oberoende företag. Vi ägs inte av några tillverkare och är inte beroende av dem, återförsäljare eller andra organisationer med intresse att sprida partisk information. Vårt mål är att hjälpa konsumenter hitta rätt produkter till bättre priser. Varje månad hjälper vi konsumenter hitta bättre och billigare produkter och samtidigt spara pengar genom att använda PriceRunners tjänster.


Kontaktpersoner

Evelina Galli
Teknik & Konsumentexpert
Evelina Galli
Är du kund hos oss och behöver hjälp med ett köp eller att synas på PriceRunner? Vänligen kontakta vår kundtjänst på infose@pricerunner.com eller ring +46 (0)8 562 103 50