2023-08-22 06:00Pressmeddelande

Så tog Hans e-handeln med storm

Regnkläder

Det regniga avslutet på sommaren sipprade in i köptrenderna och dränkte topplistorna i regnkläder och avfuktare, enligt färsk data från Klarnaägda PriceRunner.

Årets sommar bjöd på en av de blötaste avslutningarna på länge. Under början av augusti svepte ovädret Hans in över landet, som resulterade i såväl översvämningar som blixtnedslagsrekord.

Det plötsliga ovädret märktes inte bara ute på infrastrukturstörningar, utan även i vad vi handlade på nätet. Regnkläder, regn- och vindmätare och gummistövlar är bara några av produkterna som bytte ut tidigare storsäljare som golfklubbor och luftkonditionering på topplistan enligt data från PriceRunner. Andelen klick på paraplyer till exempel steg hela 116 procent mot föregående vecka på Klarnaägda prisjämförelsesajten.

Den senaste veckan har också avfuktare seglat upp på topplistan över mest populära produkter i Sverige.

Att världsläget och andra yttre faktorer kan ha stundtals överraskande stor påverkan på e-handeln är inget nytt. Under pandemin toppade hemtest för Covid19 topplistorna så fort nya restriktioner presenterades, och i samband med Rysslands invasion av Ukraina sålde vevradioapparater och stormkök slut överallt.” säger Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på PriceRunner.

Sommaren när Sverige upptäckte regnbyxan

Men skillnaden syns inte bara veckovis. Jämfört med samma månad i fjol har populariteten på regnrelaterade produkter gått upp i juli månad. Framför allt är det regnkläder som svenskarna klickat hem. Under första veckan i augusti fick regnbyxor 50% fler klick än under hela juli.


Om PriceRunner

PriceRunner är Nordens största jämförelsetjänst. Bolaget har verksamhet i fyra länder och jämför 3,7 miljoner produkter hos 22 500 butiker i 25 olika länder. Vi har drygt 200 medarbetare i Danmark, Norge och Sverige. Varje månad används vi av konsumenter som kan jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner ägs av Klarna. PriceRunner är ett helt oberoende företag. Vi ägs inte av några tillverkare och är inte beroende av dem, återförsäljare eller andra organisationer med intresse att sprida partisk information. Vårt mål är att hjälpa konsumenter hitta rätt produkter till bättre priser. Varje månad hjälper vi miljontals konsumenter hitta bättre och billigare produkter och samtidigt spara pengar genom att använda PriceRunners tjänster.


Kontaktpersoner

Evelina Galli
Teknik & Konsumentexpert
Evelina Galli
Är du kund hos oss och behöver hjälp med ett köp eller att synas på PriceRunner? Vänligen kontakta vår kundtjänst på infose@pricerunner.com eller ring +46 (0)8 562 103 50