2023-01-18 09:31Pressmeddelande

Vem har vad som krävs för att bli Årets E-handlare 2023?

Jakten för att hitta Sveriges bästa nätbutik har startat. Vem kniper konsumenternas finaste pris i år?

Nu går startskottet för Årets E-handlare, PriceRunners årliga tävling där Sveriges nätbutiker får kämpa om att vinna utmärkelsen Årets E-handlare. Sedan 2006 har butiker kunnat tävla inom 20 olika kategorier. Utöver det delas även priset Årets E-mästare ut till den av finalisterna som fått högst betyg.

Under årets början får konsumenter nominera sina favoritbutiker. De butiker som fått högst betyg från användare och flest röster går vidare till tävlingens nästa moment, där e-handlarnas köpupplevelse utvärderas.

Ärlighet och transparens avgörande

2022 introducerade PriceRunner för första gången Årets Hållbarhetspris, som delas ut till den e-handlare som visat upp en särskilt medvetenhet när det kommer till just hållbarhetsfrågor. Först ut någonsin att knipa denna titel var Apotea.

Erika Svensson, Hållbarhet- och kvalitetschef på Apotea, tror att det är tydlighet som varit det vinnande konceptet.

Att hållbarhetsarbetet är begripligt, konkret och relevant i stort och smått, och att man som kund upplever att man kan vara med och göra skillnad. Dagens kunder är väldigt pålästa och engagerade så ärlighet och transparens är avgörande, försök aldrig grönmåla verksamheten och tänk brett - hållbarhet ska finnas i alla dimensioner, miljön, socialt och ekonomiskt.”

Erika Svensson och Ellinor Levin från Apotea på prisutdelningen för Årets E-handlare 2022. Fotograf: Isak Jaldenius.

Framöver hoppas Erika se mer samarbeten inom branschen för att möjliggöra en mer hållbar e-handel i Sverige.

Vi måste se att takten ökar i klimatarbetet genom samverkan och påtryckningar på våra leverantörer och samarbetspartners. Jag längtar också efter full transparens och spårbarhet vad gäller alla produkter, det skulle drastiskt förändra bland annat köpbeteenden och minska leverantörsrisker. Jag ser gärna mer samarbete generellt inom e-handeln, det är enda vägen till hållbarhet.”

Röstningen till Årets E-handlare är öppen till 22 februari. Vinnarna inom varje kategori i Årets E-handlare firas med pompa och ståt under en prisceremoni i Stockholm i början av maj.

För att få reda på mer om hållbar e-handel, lyssna på PriceRunners poddcast En hållbar podd här.


Om PriceRunner

PriceRunner är Nordens största jämförelsetjänst. Bolaget har verksamhet i fyra länder och jämför 3,7 miljoner produkter hos 22 500 butiker i 25 olika länder. Vi har drygt 200 medarbetare i Danmark, Norge och Sverige. Varje månad används vi av konsumenter som kan jämföra produkter, priser, specifikationer, läsa professionella produkttester och ta del av andra användares recensioner av produkter och butiker. PriceRunner ägs av Klarna. PriceRunner är ett helt oberoende företag. Vi ägs inte av några tillverkare och är inte beroende av dem, återförsäljare eller andra organisationer med intresse att sprida partisk information. Vårt mål är att hjälpa konsumenter hitta rätt produkter till bättre priser. Varje månad hjälper vi miljontals konsumenter hitta bättre och billigare produkter och samtidigt spara pengar genom att använda PriceRunners tjänster.


Kontaktpersoner

Evelina Galli
Teknik & Konsumentexpert
Evelina Galli
Är du kund hos oss och behöver hjälp med ett köp eller att synas på PriceRunner? Vänligen kontakta vår kundtjänst på infose@pricerunner.com eller ring +46 (0)8 562 103 50